Dag 4

Din åsikt om din kropp och hur bekväm du är med den.
Ja detta är ett ämne som oftast är känsligt och svårt att prata om men jag har aldrig dolt att min självkänsla för det mesta legat på botten. Som dem flesta tjejer/fruntimmer har man en massa grejer som man vill ändra på/inte nöjd med. sen så hjälper inte alla tidningar, modeller osv hur man tror att idealet ska vara.
Alla är skapt olika och man ska vara nöjd med hur man ser ut då insidan är viktigare.Det är en stark åsikt för mig men varför känner jag inte så själv.Har aldrig varit nöjd med min kropp, man hittar ett fel efter ett annat. ena dagen har jag för stor näsa, andra dagen för liten och tredje dagen är den alldeles lagom.Varför utsätter man sig själv för detta. helt obegripligt. Har väl med åren accepterat mer att det är såhär jag är skapt och det kan jag inte göra så mycket åt men osäkerheterna finns alltid kvar.
Många kanske tycker jag är ytlig då jag lägger ner tid på mig själv, har en stor makeup samling. älskar allt som har med skönhet att göra. makeup, hudvård, parfymer, kläder, hårvård.men för mig är det inte att vara ytlig utan att det är ett intresse och jag lägger ner tid för att känna mig fin för min egen skull. Om jag känner mig fin blir även mitt sätt att föra mig på bättre.
Jag börjar ju bli gammal och grå trots att jag är ungdom i sinnet ;)Så blir man lite visare eller vad man ska säga med åldern och tänker lite annorlunda nu än då jag var 20-25. Försöker dagligen tänka att jag duger som jag är .
Har ju gjort en stor ändring i mitt liv som gör att jag går ner i vikt och det gör att bilden man har av sig själv blir lite bättre även om huvudet har svårt att hänga med i förändringarna
Hoppas bara att folk blir glada och stöttar mig då jag förhoppningsvis får bättre självförtroende och självkänsla. Då det endast är positivt om man tänker hur många år det har varit tvärtom.
Vill avsluta med att även om man kämpar varje dag med osäkerhet och självkänslan så försök tänka att du duger som du är. kort, lång, tjock eller smal eller vilket utseende du än har. Jag tänker alltid att alla är fina på sitt eget sätt :)
Kramar ♥